Hír

Megjelent a Könyvtári trendjelentések új száma

Az OSZK Könyvtári Intézete immár második alkalommal készítette el azt a 12 tematikus riportot, amely a 2015-ös évtől kezdve mutatja be a hazai könyvtári rendszerben bekövetkezett főbb változásokat, és ízelítőt ad az országos könyvtárstatisztika idősoros adatállományában rejlő elemzési lehetőségek szinte kimeríthetetlen tárházából.

A Könyvtári trendjelentések című kiadványok annak a megújítási folyamatnak az eredményei, amelyet a Könyvtári Intézet 2021-ben kezdett el. Kialakított egy olyan egységes adatstruktúrát, amelyben a 2015-től kezdődő évek adatai elemi szinten is könnyen összehasonlíthatóvá válnak, valamint létrehozott egy új adatvizualizációs szolgáltatást is, amely az országos könyvtári statisztika (OSAP 1442) adatai alapján mutatja be a Magyarországon működő könyvtári szolgáltatási pontok számának, működésének, szolgáltatásainak és használatának 2015 és 2021 közötti alakulását.

A Könyvtári trendjelentések a legfontosabb trendeket és változásokat hivatott szemléltetni. Az elektronikus kiadványok az alábbi oldalon érhetők el: https://ki.oszk.hu/informacioszolgaltatas/konyvtari-trendjelentesek

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.