Hír

II. Könyvtári Piknik

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Pest Megyei Könyvtárosok Szervezete 2023. május 24-én, szerdán már második alkalommal rendezte meg a Könyvtári Pikniket.

A szervezők célja az volt, hogy olyan kötetlen, a vármegyén túlmutató könyvtári közösségépítő rendezvényt honosítsanak meg, ahol a résztvevők gyakorlatorientált könyvtári ismereteket szerezhetnek. Ezért nemcsak Pest vármegyéből, de az ország több területéről is megnyertek a rendezvényhez kiállítókat. A Pest vármegyei könyvtári kiállítókon (Gödöllő, Üllő, különböző iskolai könyvtárosok) kívül az ország más részeiből is érkeztek intézményi színekben (szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Digitális Technológiai Intézete).

Jó alkalom volt ez, hogy az idén az OSZK Könyvtári Intézete is részt vegyen az eseményen kiállítóként. A rendezvényre több mint kilencvenen regisztráltak, és a szervezők is mindent megtettek a résztvevők és kiállítók kényelméért. Árammal, wifivel, berendezéssel felszerelt sátrakkal és más szolgáltatásokkal támogatták díjmentesen a kiállítókat.

A Könyvtári Intézet mint kiállító tájékoztatta az érdeklődőket a jelenlegi és tervezett szak- és továbbképzéseiről, bemutatta a „könyvtárosok könyvtára” vagyis a Könyvtártudományi Szakkönyvtár szolgáltatásait, kis könyvtári reklámtárgyakat felvonultató kiállítással csalogatva be a résztvevőket a sátorba.

Az intézet kutató-elemző könyvtárosainak az asztalánál a gyakorlatban is kipróbálhatták az érdeklődők, hogy hogyan használható a Könyvtári Intézet szolgáltatásaként elérhető statisztikai adatok vizualizációs felülete, és válaszokat kaphattak az országos könyvtári statisztikával, valamint a KultStat (Kulturális Statisztikai Adatgyűjtő Rendszer) felület használatával kapcsolatos kérdéseikre. A könyvtári minőségfejlesztéssel kapcsolatban a szervezetfejlesztésben nélkülözhetetlen szervezeti önértékelési modul aratott nagy sikert, de érdeklődés kísérte azt a workshopot is, ahol megismerhették az érdeklődők, hogy hogyan lehet felmérni egy adott könyvtár innovációs képességét, sőt a könyvtárosok mentális egészségével kapcsolatban többen kitöltöttek egy kiégéstesztet is. A programhoz egy totó is járult, amelynek kitöltői között három ajándékcsomagot sorsoltak ki.

A jó hangulatú, közvetlen eseményen munkatársaink segítségével számos Pest megyei könyvtáros kolléga ismerte meg és próbálta ki a Könyvtári Intézet szolgáltatásait.

További képek a rendezvényről

Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.