Könyvtártudományi Szakkönyvtár

magyar

Új weboldal a közös európai kulturális örökség adatterének támogatásáért

Az Europeana Alapítvány nemrég egy olyan új weboldal létrejöttét jelentette be, melynek célja, hogy a kulturális örökségre vonatkozó közös európai adattérhez tartozó adatbázisok és adattárházak fejlesztéséhez támogatást nyújtson. Az európai kulturális örökség digitális adattere alapvetően nem egyetlen weboldal vagy adatbázis, hanem azon digitális tartalomszolgáltató adatbázisok, illetve dokumentumtárak összessége és hálózata, amelyek az Európai Unió tagországainak digitális formában tárolt kulturális örökségét tartalmazzák.

magyar

Hogyan változtatta meg az életemet a könyvtár? – szövegíró pályázat

Az Európai Kulturális Alapítvány (European Cultural Foundation) pályázatot hirdet Hogyan változtatta meg az életemet a könyvtár? (How a Library Changed My Life?) címmel. A pályázatra legfeljebb 3000 szavas, angol nyelvű esszéket, verseket, leveleket, novellákat és más kreatív formában írt alkotásokat várnak. A legjobb öt alkotás beküldője 500 eurós jutalmat kap, és pályaművük megjelenik a Europe Challenge kiadványában.

Beküldési határidő: 2024. május 20. 12:00

magyar

Helyi történetek megosztása: Digitális átállás a kulturális örökség területén – online konferencia

A European Heritage Hub (Európai Örökségközpont) 2024. május 17-én 11:00 órai kezdettel online találkozót szervez Sharing Local Stories: Digital Transformation in Cultural Heritage (Helyi történetek megosztása: Digitális átállás a kulturális örökség területén) címmel.

magyar

Oldalak


További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.