Hír

A könyvtárak hatása a társadalomban: mérjük és tegyük láthatóvá! – K2 továbbképzési sorozat

K2

A 2019/2020-as évadban Határtalan könyvtár összefoglaló címmel jelentkezik a Könyvtári Intézet K2 továbbképzési sorozata. A 10. évébe lépő rendezvényen ezúttal is a megszokott innovatív tartalommal, ám megújult koncepcióval várjuk az érdeklődőket. Szeretnénk lehetőséget biztosítani a témák továbbgondolására, a gyakorlati alkalmazási lehetőségek közös keresésére, ezért az előadásokat egy közös gondolkodásra serkentő e-workshop követi, ahol egy online feladat megoldásán keresztül lehet majd átgondolni az előadásokon elhangzottakat. Az évad utolsó, negyedik alkalmának időpontja: 2020. június 18. (10:00-13:00)


A könyvtárak hatása a társadalomban: mérjük és tegyük láthatóvá!



 

Helyszín: online (Zoom-on keresztül)

A program maximum résztvevői száma: 100 fő. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezési felület: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyf2rZoGTIReNDHZ7_t9yeJabjb8rz...

A részvételhez szükséges tudnivalókat a továbbképzési napot megelőző napon fogjuk kiküldeni a regisztrált jelentkezőknek.

A könyvtárak szerepe az emberiség tudásvagyonának megőrzésében elvitathatatlan. Ez a szerep napjainkban – amikor minden eddiginél több információ keletkezik, és ezek legnagyobb részt digitális tartalmak – hangsúlyosabb, mint valaha. A könyvtárak hatással vannak az élet legtöbb területére, információs adatbázisokat biztosítanak a tanulóknak, oktatóknak, kutatóknak és vállalatoknak, ezenfelül sokaknak nyújtanak munkát és megélhetési lehetőséget. Aktív szerepet vállalnak az információs műveltség, a digitális írástudás és az élethosszig tartó tanulás folyamatában, továbbá számos területen vannak hatással társadalmunk működésére. 2019-ben jelent meg az MSZ ISO 16439:2019 Információ és dokumentáció. Módszerek és eljárások a könyvtárak hatásának felmérésére című nemzetközi szabvány magyar változata, amely átfogóan leírja, hogy miként mérhető a könyvtárak hatása. A továbbképzési napon ennek bemutatására is sor kerül. A továbbképzési nap célja, hogy segítsen abban, hogy folyamatosan mérjük és mutassuk meg a könyvtárak szerteágazó hatását.

PROGRAM:

9:45-10:00: Csatlakozás
10:00–10:05: Köszöntő
10:10–11:00: Tóth Máté (Könyvtári Intézet): Empirikus kutatások a könyvtár hatásáról
11:00–11:30: Dancs Szabolcs (Országos Széchényi Könyvtár): Könyvtár(os) és társadalom – hatás és ellenhatás
11:30-11:40: Szünet
11:40–12:30: E-workshop
12:30–13:00: Összegzés és a workshop feladatok kiértékelése

Szeretnénk, ha az új évadban a workshopon kívül még további eszmecserére is lenne hely és lehetőség a továbbképzési napok témáiban, ezért létrehoztunk egy Facebook-csoportot K2 továbbképzési sorozat néven, melyhez folyamatosan lehet csatlakozni. Itt a témához kapcsolódó híreket, szakirodalmat is közzéteszünk, és várjuk a hozzászólásokat, véleményeket is.

A K2-es továbbképzési sorozat 2019/2020-as ünnepi évadát a megújulás mellett egy izgalmas lehetőséggel is szeretnénk még vonzóbbá tenni. A legalább három továbbképzési napon résztvevők jutalomban részesülnek!

A mellékletben található hivatalos meghívón találhatják a Könyvtártudományi Szakkönyvtár által, a programhoz készített bibliográfiát is.

A továbbképzési sorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
 

CsatolmányMéret
Kép ikon K2 meghívó948.05 KB
Share

További oldalak

Alapdokumentumok

Kapcsolat

1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3788

Elérhetőségek

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.