Hír

Új szakmai-módszertani rendezvénysorozat az Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központban

Az audiovizuális gyűjtemények gyűjteményezési, nyilvántartási, archiválási és hosszú távú megőrzéssel kapcsolatos kérdéseit járja körbe az Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ április 24-én induló Múzeum Most Műhelysorozatának idei első rendezvénye.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői olyan gyűjtemények, amelyek jelentős nagyságú audiovizuális gyűjteményeket őriznek és hosszabb távú szakmai tapasztalattal rendelkeznek a hangzó- és mozgóképtartalmak kezelését illetően (Néprajzi Múzeum, Petőfi Irodalmi Múzeum, Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum, Magyar Nemzeti Múzeum). A délutáni szekcióban három érdekes audiovizuális gyűjteménnyel lehet megismerkedni (Atomenergetikai Múzeum, Dornyay Béla Múzeum, Völgységi Múzeum), majd a két legnagyobb archívum vezetői tartanak bemutatót a náluk alkalmazott jógyakorlatokból (MTVA Archívuma, NFI-Filmarchívum).

A rendezvény helyszíne a Magyar Nemzeti Múzeum Díszterme, időpontja: 2024. 04. 24. 9:30–15:30 .

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a résztvevőket szendvicsebéddel várják. A regisztráció határideje: 2024. 04. 22. éjfél.

Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.