KSZK oldal

Távolról és helyben használható adatbázisok

Frissítve (2021.10.14.)

Csak helyben használható

ProQuest - Library & Information Science Collection

Keresés az adatbázisban

A világ számos országának könyvtár- és információtudományi folyóiratait feldolgozó adatbázis. 2011-ben legkorábbi tételei 1970-ből valók, kurrensen 144 folyóiratot dolgoz fel. Ebből több mint száz folyóirat teljes szövege hozzáférhető, a legfrissebb számokat is beleértve. Összesen több mint 2000 folyóirat-évfolyam cikkeinek adatai kereshetők benne, és csaknem 1500 évfolyam, szabadon egyébként nem hozzáférhető teljes szövege érhető el rajta keresztül. A ProQuest e teljes szövegű szolgáltatása 2011-ben jelent meg, és épít a KSZK által korábban előfizetett LISA (Library and Information Science Abstracts) adataira, illetve tapasztalataira.

 

Távolról is használható

Az alábbi adatbázisok az OSZK beiratkozott olvasói számára távolról is igénybe vehetők az EduID segítségével.

A távoli belépéshez itt található útmutató: http://www.oszk.hu/sites/default/files/Utmutato-adatbazis-tavoli.pdf

 

Akadémiai Kiadó MeRSZ

Keresés az adatbázisban

Az Akadémiai Kiadó online okoskönyvtára több száz magyar nyelvű kézikönyvet, szakkönyvet, felsőoktatási tankönyvet, jegyzetet tartalmaz teljes szöveggel, kereshető, jegyzetelhető, hivatkozható formában.

Brill Book History Online

Keresés az adatbázisban

A könyvtörténeti bibliográfiai adatbázisban több mint 120 ezer tétel bibliográfiai adatait lehet elérni. Az adatbázis a könyv- és könyvtártörténet legjelentősebb nemzetközi bibliográfiája. A bibliográfia számba veszi a monográfiákat, cikkeket, recenziókat melyek a nyomtatott könyvek, a könyvművészet, az írás, és a kapcsolódó technika történetével, a gazdasági, társadalmi, vagy kulturális körülményeivel, valamint a kiadványokkal, azok terjesztésével, megőrzésével, leírásával foglakozik.

De Gruyter Journals - Social Sciences and Humanities Package

Keresés az adatbázisban

A De Gruyter kiadó mintegy 260, magas impakt faktorú, bölcsészet- és társadalomtudományi folyóirat és emellett további 400 open access folyóirat elérhetőségét biztosítja. A multidiszciplináris folyóirat-csomagban 1995-től napjainkig elérhetők teljes szöveggel a tanulmányok.

EBSCO

Keresés az adatbázisban

Az OSZK-ban, így a KSZK-ban is elérhetőek az EISZ Nemzeti Program keretében előfizetett egyes EBSCO-adatbázisok. Olvasóink számára ajánljuk a Library, Information Science and Technology (LISTA) adatbázist. A könyvtár- és információtudomány mellett az információtechnológiával foglalkozó cikkeket (emellett könyveket, konferenciai anyagokat) tartalmaz.

EMERALD - Library Studies

Keresés az adatbázisban

Az Emerald (korábban MCB University Press) kiadó 1967-es alapítása óta a menedzsment-szakirodalom egyik legtekintélyesebb kiadójává fejlődött. Könyvtár- és információtudományi folyóiratai szervesen illeszkednek profiljába. A legtöbb címnél (a könyvtári szakfolyóiratokhoz hasonlóan) több évre visszamenőleg az archív állomány is hozzáférhető. Az online cikkek már a folyóiratszámok hivatalos publikálását megelőzően is elérhetők (Earlycite). Számos esetben ezekhez papíralapon nem megjelenő, interaktív tartalmi mellékletek is járulnak.


 
 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: OSZK KI KSZK, 1827 Budapest

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.