KSZK oldal

Gyűjteményünk

A KSZK a magyar könyvtártudományi és könyvtörténeti és szakirodalom teljességre törekvő, a külföldi szakirodalom válogatott gyűjteménye.

A könyvek és folyóiratok mellett évkönyveket, hírleveleket, munkaterveket, jelentéseket, konferenciai anyagokat, tankönyveket, jegyzeteket, szakdolgozatokat, lapkivágatokat, szürke irodalmat, vitaanyagokat, címtárakat, statisztikákat, szabványokat, irányelveket, aprónyomtatványokat, plakátokat, AV és elektronikus dokumentumokat, valamint a könyvtárpropaganda céljára szolgáló anyagokat tartalmaz.

A gyűjtemény térben és időben igen változatos: megtalálható benne a teljes magyar dokumentumtermés (a 19. század közepétől, amikor az első ilyen témájú kiadványok születtek), valamint a szakterület válogatott külföldi irodalma (a német és francia szakirodalom a 19. századtól, a századforduló brit és amerikai irodalma; 1950 és 1990 között pedig a volt Szovjetunió és a szocialista országok csaknem teljes anyaga).

Szakterületünk alapvető dokumentumai az olvasóteremben szabadon használhatók. A téma szerinti böngészést a gyűjteményhez kialakított, speciális olvasótermi szakrend teszi lehetővé.

Az alapvető hazai időszaki kiadványok teljes sorozata (indulásuktól a legújabb számig), valamint a legfontosabb külföldi időszaki kiadványok az olvasóteremben hozzáférhetők. Az előfizetett, teljes szövegű adatbázisokról itt lehet információt találni. A legkeresettebb hazai könyvtári periodikumokból a gyors kiszolgálás érdekében több kölcsönözhető példányt különítettünk el. A ritkábban használt korábbi évfolyamokat raktárból szolgáltatjuk.

Magyar folyóiratok a KSZK gyűjteményében

Külföldi folyóiratok a KSZK gyűjteményében

Az Európai Könyvtörténeti Gyűjtemény honlapja (lezárva 2009-ben)


 
 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.