Hír

Nemzeti bibliográfia építése

Az IFLA bibliográfiai szekciója Nemzeti bibliográfia készítése: alapelvek és gyakorlatok címmel két részből álló webináriumot tervez, amelynek előadásaihoz pályázati felhívást tett közzé. A webinárium a nemzeti bibliográfia kialakításának és alkalmazásának gyakorlati aspektusait térképezi fel, ihletet merítve a világszerte eredményes példákból. A webinárium célja az, hogy ösztönzőként és iránymutatásként szolgáljon a nemzeti bibliográfiák fejlesztéséhez. Két témakörben várják a javaslatokat az előadásokhoz. Az egyik témakörben a keretrendszer és alapelvek szerepelnek, ide többek között a következő témákban várnak előadásokat: a nemzeti bibliográfiák létrehozásának jogszabályi keretei; intézményi és személyzeti kapacitás; a nemzeti bibliográfiai szolgáltatások fenntarthatóságának és támogatásának formái. A másik témakörbe olyan esettanulmányokat várnak, amelyek a különböző országok konkrét példáit mutatják be: az egyes országok vagy intézmények nemzetibibliográfia-készítése során tapasztalt kihívások és a kihívásokra adott válaszok, innovatív gyakorlatok a nemzeti bibliográfia megvalósítása során.

A pályázatok beküldési határideje: 2024. február 22. A beküldött munkákat relevanciájuk, újszerűségük és érthetőségük alapján értékelik.

Forrás: https://www.ifla.org/news/building-a-national-bibliography-foundations-and-cases-call-for-presentations-proposals/

Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.