Hír

Könyvtörténeti bibliográfia – 2020

Könyvtörténeti bibliográfia
Első alkalommal jelenik meg önállóan, online formában a Könyvtörténeti bibliográfia, amely szabadon hozzáférhető a Könyvtári Intézet Könyvtártudományi Szakkönyvtárának honlapján a Kiadványok, bibliográfiák menüpont alatt.
 
A kiadvány közvetlen elődje a Magyar Könyvszemlében 1977 óta A magyar nyomda-, könyv-, sajtó- és könyvtártörténeti szakirodalom címmel évente megjelenő szakbibliográfia. Szerkesztői a kezdetektől neves könyvtörténészek voltak, többségük az OSZK munkatársa.
 
2007-től a gyűjtési és szerkesztési munka ugyancsak szakavatott kezekbe, a Könyvtártudományi Szakkönyvtárba került. A Magyar Könyvszemle részeként utoljára a 2019-es anyag jelent meg 2021-ben. 
 
A 2020-as év termésével most online bibliográfiaként találkozhatunk, címe: Könyvtörténeti bibliográfia. A magyar nyomda-, könyv-, sajtó- és könyvtártörténeti szakirodalom 2020-ban.
 
A bibliográfiát Borvölgyi Györgyi, a Könyvtártudományi Szakkönyvtár munkatársa szerkesztette, Honffyné Felhő Ágnes, a szakkönyvtár nyugalmazott munkatársa közreműködésével.
 
A régi-új bibliográfia használatát jól bevált hagyományos eszközök, betűrendes mutató és tárgyszómutató segítik – s ahol erre lehetőség volt –, a teljes szövegekhez vezető linkek könnyítik meg a tájékozódást.
 
Szeretettel ajánljuk figyelmükbe, forgassák haszonnal!
Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.