Hír

Könyvajánló - R. David Lankes: The new librarianship field guide

Lankes_new librarianship

Ezúton is ajánljuk a magyarországi könyvtárosok körében is gyakran idézett, előadónak is kiváló R. David Lankes könyvét, mely a Könyvtártudományi Szakkönyvtárból – könyvtárköziben is – kölcsönözhető.

A Dél-karolinai Egyetem Könyvtár- és Információtudományi Iskolája igazgatójának könyve azoknak az eltökélt könyvtárosoknak ad útmutatást, akik kíváncsiak rá, hogy hogyan lehetnek saját közösségeikben valódi tényezők, radikálisan pozitív változások előidézői. Azoknak ad útmutatást, akik felismerik, hogy képesek jó irányú folyamatokat elindítani saját környezetükben. Akik világosan látják, hogy már nem elég az íróasztal mögött állva várni, hogy kiszolgálhassák az olvasókat, hanem közösségi szemlélettel, tudásteremtési küldetéssel gyakorolják hivatásukat. R. David Lankes könyve eszközöket, érveket, forrásokat és ötleteket kínál e küldetés teljesítéséhez.

Jelzete a KSZK-ban: 3-16154

A szerzővel legutóbb a Beyond the horizon című online előadás sorozatban találkozhattunk, előadásáról a KSZK munkatársai több helyen is tudósítottak:

https://ki.oszk.hu/hir/konyvtartudomanyi-szakkonyvtar/tul-horizonton-beyond-horizon-online-beszelgetessorozat-1

Könyv, Könyvtár, Könyvtáros, 2020/6: http://ojs.elte.hu/3k/article/view/1178/984

Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.