Hír

Könyvajánló

 

Reaching diverse audiences with virtual reference and instruction : a practical guide for librarians / Meredith Powers, Laura Costello. - Lanham [etc.] : Rowman & Littlefield, cop. 2019. - XIII, 81 p. : ill. ; 28 cm. - (Practical guides for librarians ; 59.)
Bibliogr.: p. 73-78. és a jegyzetekben
ISBN 978-1-5381-1689-0

A Különböző célközönségek elérése virtuális tájékoztatással és oktatással című könyv praktikus útmutató, mely a manapság rendkívül sokszínű könyvtári célközönség számára nyújtott virtuális tájékoztatási szolgáltatás és oktatás támogatását tűzi ki célul. Az új technológiákat és a hagyományos könyvtári eszközöket egyaránt felhasználva segíti a kezdő és gyakorlott könyvtárosokat a sokféle célközönség hatékony elérésében.

Mivel a könyvtárhasználóknak igen különböző lehet a hátterük, a tapasztalataik, és egyaránt előfordulnak köztük az információs technológiáktól ódzkodók csakúgy, mint az internet szakértői, nem létezik mindenki számára egyformán hatékony módszer az információs műveltség oktatásához vagy a tájékoztatási és kutatási ismeretek támogatásához. A kézikönyv ezért egy sor olyan lehetőséget kínál fel, amelyeket viszonylag egyszerűen lehet a helyi közönség igényeihez igazítani. Tanácsokat kapunk ahhoz is, hogy hogyan érhetjük el a virtuális tájékoztatás és oktatás során a használók minél szélesebb rétegét.

A tárgyalt témák:
A különböző közösségek igényeinek azonosítása és felmérése
Hogyan lehet a legtöbbet kihozni az online referensz-szolgálatból?
Online oktatási eszközök alkalmazása és beépítése a napi gyakorlatba
A célkitűzések és elvárt eredmények megfogalmazása és az értékelési eljárások kidolgozása

A könyv elsősorban az egyetemi könyvtáraknak szól, de sok hasznos ismeretet találhatnak benne más típusú könyvtárak munkatársai is, mivel lépésről lépésre végigvezet az oktatási és tájékoztató szolgálat megtervezésén, megvalósításán, irányításán és értékelésén, miközben megtanítja a sokféle használói igény kielégítéséhez szükséges készségeket.

Kölcsönözhető a Könyvtártudományi Szakkönyvtárból – könyvtárköziben is!

Raktári jelzet: 4-12516
Olvasótermi jelzet: 3.59 P 88

Share

További oldalak

 

Kapcsolat

Cím: 1016 Budapest, Szent György tér 4-6. (Budavári Palota F épület)
Postacím: 1276 Budapest, Pf. 1205

Tel: +36 1 224-3725

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.